tisdag 10 december 2013

Undrar hur de tänker...

I måndags kunde vi i DN läsa att kristdemokraten Erik Slottner driver frågan om överdäckning i Stockholms stad. Liknande tankar luftas i samma artikel av såväl moderater som folkpartister. Med tanke på vad som hände här i Sollentuna i somras kan man ju undra vad Sollentunas nya majoritet tycker om den saken.

Bland alla anklagelser som riktades från våra före detta Alliansvänner mot oss i Sollentunacentern framgår det ändå ganska tydligt att vår vision om överdäckning av E4:an var avgörande för beslutet att kasta ut oss från majoritetssamarbetet. Extra spännande då att nu få se kristdemokrater, folkpartister och moderater i andra kommuner förorda överdäckning och dessutom få medial uppmärksamhet när de gör det. Ska man därmed förutsätta att Douglas Lithborn känner sympati för ett maktskifte i Danderyd där hans moderata kommunalrådskollega för en argumentation som närmast är identisk med Anna Myrheds? Eller att Magnus Ramstrand tycker partikollegorna i Stockholm förtjänar att bli utkastade i vinterkylan för sitt ställningstagande? Och tycker Anna-Lena Johansson att folkpartisterna i Solna är för visionära för att få sitta kvar? 

Fast det är väl kanske inte så de ser på saken, majoriteten i Sollentuna. Kanske önskar de istället att de själva varit lika djärva? Då vore det väl önskvärt om de sa det? För inte är de sämre än att de kan ändra sig? Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar