onsdag 13 mars 2013

Go Anna Go!

Det finns fler Annor än vår Anna Myrhed som har drag under galoscherna!

Anna Franzén  bjöd in mig för att höra mer om mitt förslag om QR koder till Edsvikspromenaden. Min tanke var att man skulle kunna sätta upp dessa QR koder på informationsskyltar  om vår närmiljö/konstverk ned till Edsbergsslott från Sollentuna Centrum. Det finns redan ett förslag om en promenad ned till slottet sedan tidigare och detta var en komplettering. Dessa QR koder skulle länka till den kommande Edsviks siten så att skolorna enkelt kan få färdiga tipspromenader, matematikpromenader eller andra specifika ämnespromenader. Mer skola utomhus på ett enkelt sätt! Hur lång är söderväggen på Edsbergsslott? Vilken form är det på det östra fönstret? Hur stor är omkretsen på grillen utanför Slottet? Detta skulle också kunna möjliggöra för promenader på olika språk, ett sätt att lära känna vår närmiljö på ditt eget språk från vart du än kommer.

Tänk att gå en tipspromenad en solig lördag förmiddag med hela familjen, skulle inte det vara härligt och avsluta med att grilla en korv med utsikt över vår vackra Edsvik! Eller som Kick off för det nystartade lilla eller stora företaget?

Anna berättade att man enkelt kunde göra en flik med förskola och skola, en annan kanske med kultur osv. Härligt att träffa kreativa människor som ser möjligheter! Vi ser fram emot Edsviks Framtid!


PS Du vet väl att Edsviks konsthall har gratis skolinträde Ds

Tänk att lilla jag gått och blivit en sådan där tokig politiker! Sollentuna är vårt och vi kan alla påverka! välkommen du också! 

/ Sara Carlson ny ledamot i kultur och fritid för Centern

2 kommentarer:

  1. Det vore trevligt med en liten skriftlig presentation av den nya ledamoten av kultur- och fritidsnämnden och inte bara en trevlig bild av en snygg person. Apropå bild så saknas ju också en bild på en QR-kod och en förklaring på vad det är. Genom googling (låter som en diktsamling av Nils Ferlin) kunde jag få fram bådadara genom denna länk: http://sv.wikipedia.org/wiki/QR-kod.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hrmn, bloggredaktionen lovar lägga in skriftlig presentation av Sara inom en snar framtid. Dessutom har vi efterlyst en bild föreställande vår nya kreativa ledamot i Kultur- och fritidsnämnden.

      Radera